#

Expositie “In de voetsporen van dokter Nagelhout” – 8 februari t/m 9 mei 2020

Het bestuur van de SCNH nodigt u van harte uit voor de opening van de expositie “In de voetsporen van dokter Nagelhout” op zaterdag 8 februari om 16.00 uur in de lounge van het Kulturhus te Holten.

Ter gelegenheid van haar afscheid als huisarts in Holten heeft ons bestuur mevrouw Frédérique Zweers-Talsma uitgenodigd om als gastconservator haar eigen expositie samen te stellen. Frédérique Zweers is in haar praktijkjaren in Holten geïnspireerd geraakt door de passie en liefde voor de kunst van haar “voor-voorganger” dokter Nagelhout. Zij heeft een aantal kunstenaars uit de praktijk van dokter Nagelhout gekend. Vanuit die kennis en ervaringen heeft zij een expositie samengesteld met werken van deze voor haar dierbare schilders, omlijst met werken van andere kunstenaars uit haar praktijkgebied Holten. Er is o.a. werk van de Holtense kunstenaars Kees Stoop, Kees Bos en Riemko Berends te zien.

De opening wordt verricht door Frédérique Zweers, nadat zij een korte toelichting heeft gegeven op de overwegingen die aan haar keuzes ten grondslag lagen. Wij ontvangen u graag vanaf 15.30 uur in de lounge van het Kulturhus.

Namens het bestuur
mr. W.L.F.C. van Rappard, voorzitter.

Actueel Archief